Her er tema jeg tar opp og linker til ressurser jeg nevner i foredraget.

Språkmodeller og tjenester

Disse kommer, men er ikke tilgjengelige i Norge ennå (28. oktober 2023)

Drammen AfterTech – Mer info her (Dette er ikke mitt opplegg)

Tid: Onsdag 22. november
Klokka: 17:00 – 20:00
Drammen vokser innenfor digitalisering, teknologi og innovasjon
Vi tror på å løfte i lag for å gjøre byen til en enda mer interessant arbeidsplass for alle som er berørt av eller opptatt av teknologi. I samarbeid med Drammen Works inviterer Næringsforeningens Ressursgruppe Teknologi til en sosial og faglig ettermiddag på Barkaden – med bransjekollegaer på tvers!

Podcastinnspilling «Teknisk Sett»
Denne ettermiddagen inviterer vi til innspilling av den populære podcasten Teknisk Sett – i to deler!

Gratis inngang

Linker til gode ressurser på YouTube

Mattew BermanTema: Bruk av språkmodeller på nye måterVeldig «på» Har video ute på lanseringsdagen av nye ting. Instruksjoner noen dager etterpå. Gode beskrivelser, gjennomganger og instruksjonsvideoer. Python. Github.
Matt WolfeTema: «Ukens viktigste saker»Gir ofte et overblikk og en oppsummering av store ting som skjer. Sammenligner og har «best practice»-anbefalinger
Two minute papersTema: Alt innen AI og maskinlæring og kybernetikk.Alt er fra Få et innblikk i AI-fagfeltet fra en som leser «alle» vitenskapelige artikler virker det som. Flink til å vise utvikling av modeller og systemer fra tidligere og frem til i dag.
AI revolutionTema: Fremtidsrettet. Oppsummerer presentasjonerTar for seg de store linjene, trender og hva selskapene selv snakker om når de ser fremover. Presenterer også nykommere og hvordan de klarer seg mot de «etabelerte» tjenestene.
The AI AdvantageTema: Korte instruksjonsvideoer Har en stor samling med korte instruksjonsvideoer, tips og triks. For nybegynnere og mer avanserte brukere.
Dette er bare mine favoritter. Det kan godt hende det finnes flere og bedre kilder, men jeg holder meg til disse. Det blir fort litt for mye informasjon.

Plug-ins i Chrome

Dette kan du skrive selv, eller bruke plugins (Chrome). Her er de jeg bruker.